© 2020 Dječji vrtić. Sva prava pridržana. Designed By Georg
SASTOJCI:
Sastojci za tijesto:
650 g pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 žlice šećera
3 vrećice Praška za pecivo Docela
200 g maslaca
2 prstohvata soli -po ukusu
300 ml toplog mlijeka
Sastojci za nadjev:
200 g maslaca
300 g smeđeg sećera
20 g Cimeta u prahu Podravka
Sastojci za glazuru:
100 g šećera u prahu
100 g krem sira (abc) ili mascarpone sir
20 ml mlijeka
Priprema:
U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. U to dodajte lagano rastopljeni maslac i toplo mlijeko pa rukama zamijesite fino mekano tijesto. Ostavite tijesto da malo odmori dok pripremite nadjev. Za nadjev također u posudici lagano rastopite 200g maslaca, dodajte cimet, smeđi šećer i sve to pomiješajte u finu smjesu. Stavite u frižider na kratko da se malo stisne dok razvlačite tijesto. Pripremljeno tijesto razvucite u pravokutnik na debljinu oko 5mm. Upalite pećnicu na 200°C da se zagrijava dok pripremate ostatak. Tijesto premažite nadjevom, pa ga potom zarolajte. Roladu možete rezati oštrim nožem ili koncem. Koncem ćete dobiti ljepši i precizniji rez bez gužvanja tijesta. Režemo širinu prsta cca 2cm, vi možete i šire cca 2,5cm bi bilo idealno. Izrezane rolice slažite na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite ih 20-25 minuta na 200°C ovisno o pećnici i debljini rolice. Dok se rolice peku, pripremite glazuru tako što ćete pomiješati sastojke i izmutiti ih pjenjačom da dobijete glatku teksturu. Kada su rolice gotove, ostavite ih 10-ak minuta da se malo prohlade i tek ih onda premažite glazurom, jer će vam u protivnom glazura požutiti zbog topline i razliti se okolo, neće se zadržati na rolici. I MI VAM žELIMO DOBAR TEK!
DV “Leptirići” Podravske Sesvete.