Sastojci:
• 2 jaja
• 1 čaša jogurta
• 1 čaša šećera
• 1 paketić vanilin šećera
• ½ čaše ulja
• 2,5 čaše brašna
• 1 paketić praška za pecivo
• Limunova korica
• Višnje

Postupak:
Jaja dobro izmiješajte, dodajte šećer, vanilin šećer i miješajte dok ne dobijete rahlu svijetložutu smjesu. Dodajte ulje i jogurt te zatim promiješajte, dodajte naribanu limunovu koricu i na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo. Dobro izmiješajte sve sastojke. Lim za pečenje premažite maslacem ili ga obložite papirom za pečenje te smjesu izlijte u lim. Na smjesu posložite očišćene višnje te stavite u pećnicu zagrijanu na 170*C. Pecite oko 35 minuta. Kolač posipajte šećerom u prahu.
U slast!
Vaše,
kuharica Lucija Bregovec i zdravstvena voditeljica bacc.med.techn. Romina Šegrt

Sastojci:
• 250 g glatkog brašna
• 180 g šećera
• 3 žlice kakaa
• ½ žličice sode bikarbone
• 1 prašak za pecivo
• malo soli
• 150 g čokolade za kuhanje
• 90 ml ulja
• 250 ml mlijeka
• 1 jaje
• nekoliko kapi arome vanilije

Postupak:
Čokoladu usitnite na male kockice. U jednoj posudi pomiješajte kakao, šećer, brašno, sodu, sol i prašak za pecivo. U drugoj posudi razmutite jaje te mu dodajte ulje, mlijeko, aromu vanilije i sve zajedno promiješajte dok se sastojci sjedine. Dodajte sve sastojke iz prve posude i miješajte da se sve sjedini. Na kraju dodajte 2/3 usitnjene čokolade i promiješajte. Dobivenom smjesom napunite ¾ svakog kalupa za muffine. Ostatak usitnjene čokolade posipajte po muffinima. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180* i pecite 20 minuta.
U slast!

Vaše,
kuharica Lucija Bregovec i zdravstvena voditeljica bacc.med.techn. Romina Šegrt

 

Sastojci:

  • 4 jaja
  • ½ šalice šećera (100 g)
  • ½ šalice mlijeka (1 dcl)
  • ½ šalice ulja (1 dcl)
  • 1 šalica brašna (130 g)
  • 2/3 šalice mljevenog rogača (100 g)
  • 2 vanilin šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 velike jabuke

Glazura:

  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 6 žlica ulja

Postupak:

Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerima. Dodati mlijeko, ulje, brašno, prašak za pecivo i rogač, izmiksati mikserom. Naribati u smjesu 3 jabuke. Pomiješati smjesu žlicom i izliti u tepsiju predhodno premazanu maslacem ili obloženu papirom za pečenje. Peći 30 minuta na 180*. Na ohlađeni kolač se može staviti glazura. Na pari se otopi 150 g čokolade za kuhanje i 6 žlica ulja. Kad se malo prohladi preliti preko kolača. Ako želite umjesto glazure možete posipati šećerom u prahu.

U slast!

Vaše,

kuharica  Lucija Bregovec i zdravstvena voditeljica bacc.med.techn. Romina Šegrt